Ao Cho Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,2 Km
Ja
Ja
Nej
Nej
Nej, Vong Duen Beach
Nej Vong Duen Beach
2 St
2,5 Km
Ao Cho Beach Karta

Stranden
Ao Cho Beach är stranden precis norr om den större stranden Vong Duen Beach, även denna formad som en halvmåne. På denna tropiskt omringade strand rådet lugnet. Här kan du ha det riktigt mysigt i en solstol på stranden. Denna vita sandstrand delas på mitten av en träpir som går ut i vattnet. Även vid denna strand, som vid alla stränder på ön, möts du av en härligt mjuk sand och ett klart vatten att simma runt i.


Restauranger/Nattliv
Vid Ao Cho Beach finns det inget nattliv. Istället bör du ta dig till Sai Kaew eller Phai Beach där öns nattliv håller till! Till Ao Cho Beach kommer du som vill ta det lugnt och njuta av tystnaden för ett tag. För att koppla av och koppla bort det stressiga livet hemma i Sverige.

Ao Cho Beach är en rätt så liten strand så utbudet av restauranger är inte det största. Men detta betyder inte att du svälter ihjäl efter en dag på denna strand. Restauranger finns och de serverar i huvudsak thaimat, men även lite italiensk mat finns på menyn.


Shopping
Vid Ao Cho Beach finns det ingen shopping så här slipper du all shoppinghysteri! Här kan du njuta av lugnet och att slippa tänka på att pruta och allt vad shopping innebär! Samtidigt har du närheten till enklare shopping vid Vong Duen Beach. Vill du shoppa bör du ta dig upp till Sai Kaew Beach på öns nordöstra kust där shoppingen är som störst på ön. Där kan du hitta allt från klänningar och badkläder till solglasögon och smycken!

Aktiviteter
På stranden finns det aktiviteter att sysselsätta sig med om du skulle råka tröttna på sol och bad. Här kan du exempelvis hyra en bananbåt eller en jetskii att köra runt med på vattnet. Koppla av med en Pink Lady för 120 Baht från strandbaren Cocktail, eller slappna av på riktigt under en thaimassage för ynka 300 Baht per timme. Du kan även passa på att unna dig en skrubbning av fötterna som gör dem lika lena som babyhud för 200 Baht, eller fixa till naglarna för samma pris! Livet är härligt i Thailand! Från Ao Cho Beach kan du snabbt ta dig till fastlandet, till piren i Ban Phe genom att hyra en speedboat. För detta får du betala 300 Baht per person.

Snorkling och Dykning
Är du sugen på att komma ifrån stranden och ge dig ut på vattnet är snorkling ett bra tips! Om du inte känner för att boka en dagsutflykt och lämna fast mark för en stund finns det cyklop att hyra vid stranden för cirka 50 Baht. Då kan du simma ut en bit från stranden och själv planera vart du vill ta vägen för att hitta korallreven och de häftiga fiskarna! Nöjer du dig inte med snorkling vid stranden finns det snorkelturer att boka här. För 350 Baht per person åker ni ut på en utflykt med båt runt Koh Samet för att upptäcka öns marina liv. Under utflykten besöker ni även en fiskodling för att se sköldpaddor, hajar och andra coola varelser som lever under vattenytan. I priset ingår snorkelutrustning, frukt och dricka.

Att bo här
Väljer du att stanna på Ao Cho Beach ett litet tag finns det boende vid stranden.Tarn Tawan Resort Ao Cho erbjuder boende till en billig peng för dig som känner för att spendera pengarna på annat än bara boendet. GrandView AoCho Hideaway erbjuder boende till den snäppet högre prisklassen, runt 2000 Baht per natt.

Ta sig hit
Till Koh Samet tar du dig via båt från Ban Phe, den lilla hamnstaden i Rayongdistriktet. Från Bangkok finns det både bussar och taxis som tar dig till Ban Phe. En taxi går på cirka 2300 Baht medan du kan ta dig hit med buss för endast 187 Baht per person. Båten till Koh Samet kostar runt 100 Baht per person, tur och retur. När du väl kommer till ön tar du dig till Ao Cho Beach via song thaew till Vong Duen Beach för att sedan gå på en kortare stig till Ao Cho Beach.

Berätta mer om stranden!
Vill du ta det lite extra lugnt på Ao Cho Beach kan du hoppa upp på en gunga hängandes från ett träd. Där kan du sedan sitta och svaja i din egen takt samtidigt som du tittar ut över havet.

Resan går vidare till nästa strand Nui BeachAo Cho Beach Koh Samet

Sunrise på Ao Cho Beach Koh Samet.


Mest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Karta hotell Koh Samet

Visa hotell karta
Top 5 budget hotellBilder från ön Koh Samet
Bilder från Koh SametBookmark and Share


Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang hotell | Koh Lanta | Phuket Guiden | Ko Tao

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Allt om Thailand | Gratis pdf guider | Norra Thailand | Koh Phangan
© 2010 kohsametguiden.se | www.kohsametguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: