Sai Kaew Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,8 Km
Ja
Ja
Nej
Ja
Ja
Ja
4 St
0,6 Km
Sai Kaew Beach Karta

Stranden
På Koh Samets nordöstra kust ligger Sai Kaew Beach, Koh Samets längsta och mest populära strand. Vid denna strand är det alltid full fart och om du går upp bakom stranden kommer du till den lilla staden där du hittar allt från shoppingbutiker till restauranger och barer. På denna långa och breda strand med sin kritvita sand finns det någonting att göra för alla, stor som liten. Här kostar det 40 Baht per dag för en solstol som du sedan kan bättra på brännan i. Ta ett dopp i det klarblå havet eller sysselsätt dig med någon av de vattensporter som finns tillgängliga på stranden.

Restauranger/Nattliv
Nattlivet vid Sai Kaew Beach är bättre än på de flesta andra stränderna på ön. Trots att Koh Samet inte har något riktigt nattliv kan du här sätta dig på en bar för att ta någonting att dricka. De flesta restaurangerna och barerna finns på Sai Kaew Beach och denna strand är även väldigt populär bland ungdomar. På kvällarna, runt klockan 20.00, brukar eldshowerna börja på stranden som kan vara väldigt häftiga att uppleva. Beställ din favoritdrink i en liten hink med sugrör som du kan sörpla ur med du njuter av alla eldkonster som pågår. På stranden finns det även stranddiscon, reggaepubar och andra diskotek för den som vill svänga sina lurviga under en kväll eller flera. Givetvis finns det även en rad olika strandbarer på stranden också. Det dunkande nattlivet finns även på Phai Beach dit ni kan ta en kvällstur för lite party.

Restauranger finns det gott om i området och här hittar ni mat som passar alla i familjen. Förutom thaimaten hittar ni även hamburgare, pizza, pasta och sallader på restaurangernas menyer. Även de kringgående försäljarna bärandes på ett ok fulla med mat eller frukt kan stilla din hunger för ett tag. Passa på att testa på färsk seafood vid stranden då det finns mycket att välja på, bland annat ostron, räkor och hummer. Vid denna strand är det helt klart lätt att hitta någonting att äta, vare sig det blir på en restaurang, av en försäljare eller från ett matstånd där ni kan hitta den billigaste maten.

Shopping
Vill du shoppa under din semester på Koh Samet är det definitivt Sai Kaew Beach du ska besöka! Det är här den främsta shoppingen på ön är belägen. Här kan du shoppa både vid stranden och i staden som ligger bakom stranden. Här hittar du allt från klänningar och badkläder till smycken och badleksaker. Vid Sai Kaew Beach finns även de två enda 7-Eleven-butikerna på ön där du kan hitta någonting gott att tugga på eller vatten för att släcka törsten. Här finns det även optiker om behovet av nya glasögon eller linser uppstår. Känner du att du vill föreviga din semester på Koh Samet ligger även tatueraren Tattoo By Chean här för att hjälpa dig med det. Vid Sai Kaew Bech hittar du allt det du behöver i shoppingväg på din semester.

Aktiviteter
Dra ihop ett gäng vänner, eller kanske familjen, och hoppa upp på en bananbåt och tävla om vem som kan hålla sig kvar längst. För en timme betalar ni 1400 Baht. Om du vågar kan du testa på parasailing, där du åker efter en motorbåt hängandes i en fallskärm. Detta kostar runt 1200 Baht för tio minuter och ger dig ett minne för livet! Jetskiis finns att hyra för dig som vill gasa på lite ute på vattnet och för 30 minuter betalar du runt 1200 Baht. Känner du för att sänka tempot lite finns det även vindsurfing tillgängligt när det blåser på bra, eller ta en avslappnande kanottur för 200 Baht per timme. Mellan alla spännande och fartfyllda aktiviteter kan du höra av dig till dina nära och kära hemma i Sverige för att berätta hur roligt du har på Koh Samet på ett internetcafé. Hyr en egen moppe för 300-400 Baht per dag beroende på om du vill ha en manuell eller en automat. Vägarna på ön är inte så bra så var försiktig när du kör runt!

Snorkling
Snorkling är väldigt populärt runt Koh Samet och det finns många snorkelturer att boka. Befinner du dig vid Sai Kaew Beach passar en dagsutflykt med speedboat bra, då snorklingen inne vid stranden inte är någon höjdare. Det finns många olika ställen att boka dessa utflykter på, håll bara ögonen öppna efter de stora skyltarna som finns utplacerade på stranden. Välj mellan en rad olika utflykter som tar dig med på en tur runt Koh Samet eller till de närliggande öarna för den bästa snorklingen i området. För 600 Baht per person åker du ut till de närliggande öarna under en heldag för snorkling, sol och bad. I priset ingår båtresan, mat och dricka, färsk frukt och utrustning under dagen. Vill du hålla dig runt Koh Samet finns det turer runt ön med snorkling för 350 Baht per person, där en tur till fiskodlingen för att mata de olika fiskarterna som finns där ingår. Är du fiskeintresserad finns det även fisketurer att boka. Du åker då ut på en kvällstur för att fiska bläckfisk, någonting du aldrig kommer vara med om hemma i Sverige! För 500 Baht per person är du ute från klockan 18 på kvällen till midnatt.

Att bo här
På Sai Kaew Beach finns det några olika boendealternativ att välja mellan. För dig som vill boka ett lite mer budgetboende finns Saikaew Villa som erbjuder rum från cirka 240 kronor per natt. Känner du för att unna dig lite lyx på semestern Lima Bella Resort även på stranden där du får betala från cirka 590 kronor per natt där du bor i väldigt fint och fräscht inredda rum i thaistil. Ta dig ett dopp i Lima Bella Resorts egen pool eller slappna av med lite skön fotmassage.

Ta sig hit
Till Koh Samet tar du dig via båt från Ban Phe, den lilla hamnstaden i Rayongdistriktet. Från Bangkok finns det både bussar och taxis som tar dig till Ban Phe. En taxi går på cirka 2300 Baht medan du kan ta dig hit med buss för endast 187 Baht per person. Båten till Koh Samet kostar runt 100 Baht per person, tur och retur. När du väl kommer till ön tar du dig till Sai Kaew Beach med song thaew.

Berätta mer om stranden
Vid klipporna på Sai Kaew Beach ena sida står det statyer från en av Sunthon Phus dikter, Phra Aphai Mani. Det är huvudpersonerna, prins Aphai Mani och sjöjungfrun som står avbildade här. I dikten var det sjöjungfrun som visade prinsen vägen till Koh Samet.

Vi reser vidare till nästa strand söderut Ao Cho Beach, norrut som är Ao Noi Na Beach.
Sai Kaew Beach Koh Samet

Party stranden nummer ett på Koh Samet.BBQ på stranden


Party stranden nummer ett på Koh Samet.
Mest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   

Karta hotell Koh Samet

Visa hotell karta över Koh Samet
Top 5 budget hotell
Bilder från ön Koh Samet
Bilder från Koh Samet
Sai Kaew Beach Bilder

Bookmark and Share


Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang hotell | Koh Lanta | Phuket Guiden | Ko Tao

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Allt om Thailand | Gratis pdf guider | Norra Thailand | Koh Phangan
© 2010 kohsametguiden.se | www.kohsametguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: