Vong Duen Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,5 Km
Ja
Ja
Nej
Nej
Ja
Ja
2 St
3 Km
Vong Duen Beach Karta

Stranden
Vong Duen Beach är den populära stranden som ligger på öns östra sida, ungefär på mitten. Denna strand, formad som en halvmåne, med sin vita härliga sandstrand och sitt klara vatten låter dig koppla av på semestern. Slå dig ner i en solstol vid hotellet och njut! Ta dig en härlig strandpromenad i den fina, vita sanden.

Restauranger/Nattliv
På Vong Duen Beach står restaurangerna uppradade så det finns mycket att välja på i matväg när ni blir hungriga. Här finns allting från hamburgare till pizza och givetvis thailändsk mat. Slå dig ner för lite lunch på Tom´s Pizza and Bar som du lätt hittar till med hjälp av den svenska flaggan som hänger utanför som de fått i present! Vid Blue Sky Restaurant & Bar sitter du på en uteservering byggd på klipporna precis vid vattnet. Vill du känna lite holländska vibbar kan du ta dig någonting att dricka på holländska stället De Kaffie Is Klaar.

Trots att Vong Duen Beach inte har något riktigt nattliv vaknar stranden verkligen upp på kvällarna! Med alla lampor som hänger ner från träden och alla uteserveringar som förlängs ner mot vattnet blir det en riktigt mysig stämning här efter att solen gått ner för dagen. Slå dig ner för att ta någonting svalkande att dricka på någon av uteserveringarna med kuddar och dynor som du kan lägga dig på en stund.

Shopping
Shoppingen är inte den bästa vid Vong Duen Beach, men det finns lite enklare shopping här om du vill kombinera en härlig badsemester med lite nya inköp. Vad sägs om en Koh Samet-tröja som minne från din semester på ön, eller varför inte en ny badring att leka med i vattnet! Nya badkläder kan även införskaffas vid Pia´s Shop! Några försäljare strosar runt på stranden som bland annat säljer smaskig frukt eller fina sjalar. En rad olika minimarts finns även på stranden där du bland annat kan köpa dricka, glass eller ett vykort att skicka hem till nära och kära för att visa vilken härlig semester du har!

Aktiviteter
Blir du för rastlös efter ett tag finns det vattenaktiviteter att sysselsätta dig med. Hyr en kanot att paddla runt till de olika stränderna med eller hoppa upp på en bananbåt och håll i dig! Här kan du även hyra en jetskii för 1600 Baht för en halvtimme, eller prova på parasailing för runt 1000 Baht.

Snorkling
Vid Vong Duen Beach har du möjligheten att snorkla vid stranden eller boka turer för att upptäcka snorklingen på andra platser runt ön. Känner du för att stanna kvar vid stranden för lite lättare snorkling finns cyklop att hyra för runt 100 Baht, om du skulle ha råkat glömma ditt eget hemma! Vill du istället komma ut lite längre ut finns det snorkelturer med speedboat att boka. Då dessa bokningsstånd med sina stora skyltar finns på flera ställen på stranden är de svåra att missa för dig som är intresserad av en utflykt. Det finns även olika snorkelturer att välja mellan vilket gör det lättare för er att hitta en tur som alla tycker om! Besök tre till sju öar runt omkring eller stanna vid Koh Samet för en rundtur runt ön. Priserna på turerna varierar självklart beroende på vilken du tar, men vill du endast åka runt ön kostar detta runt 400 Baht per person till skillnad från utflykten till fyra öar som kostar 600 Baht per person. På snorkelturen för 400 Baht ingår snorkelutrustning, fiskeutrustning, lunch, dricka, kyckling-barbeque och kaffe.

Att bo här
På Vong Duen Beach finns det boendemöjligheter i olika prisklasser. På Samed Cabana Resort bor du i rum med egen terass eller balkong att sätta dig på i det härliga vädret. Kanske med någonting gått från rummets minibar i handen? Känner du att terass inte riktigt passar dig erbjuder Vongduern Villa boende vid stranden för en billig peng.

Ta sig hit
Till Koh Samet tar du dig via båt från Ban Phe, den lilla hamnstaden i Rayongdistriktet. Från Bangkok finns det både bussar och taxis som tar dig till Ban Phe. En taxi går på cirka 2300 Baht medan du kan ta dig hit med buss för endast 187 Baht per person. Till Vong Duen Beach går det båtar från Ban Phe, vilket gör det väldigt smidigt för dig som ska bo på denna strand. Båten kostar 120 Baht per person, tur och retur. Om du har bråttom finns det speedboats för 350 Baht per person som tar dig till Vong Duen Beach på nolltid. Känner du att du har lite mer tid och vill ta det lite lugnt på semestern finns det båtar för ynka 120 Baht som tar dig till stranden på 45 minuter till en timme, beroende på vindar och vågor. På grund av gångarna mellan stränderna på östkusten är det lätt att ta sig till Vong Duen Beach både till fots eller via song thaew.

Berätta mer om stranden
På kvällarna växer uteserveringarna vilket ger stranden en mysig och livlig känsla. Här finns det exempelvis en restaurang som har sackosäckar på sin uteservering som du kan sjunka ner i!

Vi reser vidare till nästa strand söderut Ao Tian Beach, norrut som är Ao Cho Beach.
Vong Duen Beach Koh Samet

Vong Duen Beach på Koh Samet.


Mest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Karta hotell Koh Samet

Visa hotell karta
Top 5 budget hotellBilder från ön Koh Samet
Bilder från Koh SametBookmark and Share


Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang hotell | Koh Lanta | Phuket Guiden | Ko Tao

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Allt om Thailand | Gratis pdf guider | Norra Thailand | Koh Phangan
© 2010 kohsametguiden.se | www.kohsametguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: