Väder och Klimat på Koh Samet, Rayong

FAKTA temperatur medlvärde :
Högsta max temperatur:
Lägsta min temperatur:
Medeltemperatur
Regndagar per år:
Årsnederbörd
Vattentemperatur medel:
Bästa tid att åka:
Regnperiod:


33.8 °C mars
22.2 °C jan.
28 °C
180
1350 mm.
27 °C
november - april
juni - oktober
Klimat och väder på ön Koh Samet
Rayong har ett härligt klimat året runt med en medeltemperatur på 28 grader. Klimatet kan delas in i tre olika perioder. Mellan april till juni är det lågsäsong i Thailand och även som varmast. Under dagarna är det inte ovanligt att temperaturen kryper upp till 40 grader. Men med tanke på att det är lågsäsong är det färre turister här då, vilket innebär mer utrymme på stränderna och billigare hotellrum. Tummen upp! Blir det för varmt finns det alltid AC på hotellrummet eller i en 7-Elevenbutik att svalka dig med!


Regnsäsongen börjar oftast i juni och håller i sig till oktober. Regnskurer kan förekomma, oftast på natten, men även under dagtid. Regnskurerna brukar dock inte hålla i sig alltför länge för att sedan spricka upp och låta solen komma fram igen. Under de här månaderna är det lågsäsong i Thailand vilket betyder att du slipper trängas med alla andra turister. Dessutom sjunker priserna under den här perioden, så boende blir billigare.

I november tar nästa period vid, den torra och svala perioden som håller i sig till mars. Under den här perioden är det högsäsong i Thailand vilket är lätt att förstå med det härliga klimatet i landet vid den här tiden. Detta innebär att priserna kan höjas lite, exempelvis på boende. Men det kan vara skönt att ligga på en kritvit sandstrand i Thailand i december när det snöar hemma i Sverige. På grund av att vädret är som bäst under de här månaderna är det även den bästa tiden för att åka till Thailand.
Väder och väderprognoser


Vädret i Rayong just nu


Vädret i Chanthaburi just nu


Vädret i Bangkok (Suvarnabhumi) just nu

Väder Satellitbild över Phuket Thailand just nu!Mest bokade hotellen

Solens upp och nedgång


 Koh Samet nederbörd
i antal millimeter per månad


Karta hotell Koh Samet

Visa hotell karta
Väder fakta


Bilder från ön Koh Samet
Bilder från ön Koh SametBookmark and Share© 2010 kohsametguiden.se | www.kohsametguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: