Utflykter tips på Koh Samet


En semester full av sol och bad är aldrig fel, men ibland kan det börja krypa i kroppen av rastlöshet och då kan en dagsutflykt göra susen! Runt om Koh Samet ligger det några öar att åka till för mer sol och bad men även för snorkling! Det finns lite olika utflykter att välja mellan, så ni hittar säkert er favorit! Så packa ner badkläderna och kameran i ryggsäcken och hoppa på en speedboat!

Äventyrstur till sju öar
Under en dag tar ni er till sju öar runt om Koh Samet med speedboat. Upplev de härliga korallreven runt om Koh Samet och de närliggande öarna och se hur många olika fiskarter du lyckas hitta! Kanske hittar du Nemo och hans vänner! Ni får även besöka sköldpaddsreservatet på ön Koh Mun Nai där de föder upp stora sköldpaddor. Det är thailands drottning Sirikiti som ligger bakom den goda gärningen och startat projektet! Innan ni åker tillbaka till er strand på Koh Samet så besöker ni fiskodlingen där ni träffar på både fiskar och sköldpaddor. Ge dem lite mat så blir de glada! Detta kalas kostar 1200 Baht per person och pågår från klockan 10.00 på förmiddagen till klockan 17.00 på kvällen. I priset ingår snorkelutrustning med simfötter, frukt, läsk, vatten och lunch. Utflykten går att boka på de flesta stränder med boende, leta efter företaget Sinsamuts flerfärgade skyltar. Bra att veta om är också att det krävs sex personer för att boka den här utflykten.

Besök fem öar
Känner ni att det räcker med att besöka fem öar runt omkring Koh Samet så finns det en bra utflykt för er! Under en heldag, från klockan 11.00 på förmiddagen till klockan 16.30 på eftermiddagen, besöker ni öarna Koh Talu, Koh Gude, Koh Kham, Koh Goy och Koh Plateen. Under en dag full av snorkling hinner ni se vad öarnas marina liv har att erbjuda. Upptäck alla de häftiga korallreven som finns under vattenytan. Ni får även testa på att fiska under utflykten, vem lyckas fånga den största baddaren? På öns fiskodling stöter ni även på hajar, sköldpaddor och andra häftiga fiskarter du aldrig stöter på i de svenska vattnen. För den här utflykten får ni betala 600 Baht som ni kan boka på de flesta stränderna. Håll bara utkik efter de färgglada skyltarna, i detta fall är den blå och gul från företaget Shairbuay! I priset ingår snorkelutrustning, mat och barbeque, frukt och dricka.

Korallrevstur till fyra öar
Känner ni för att ta en liten utflykt till fyra av de närliggande öarna Koh Kudee, Koh Kham, Koh Plateen och Koh Talu finns det en dagstur där en speedboat tar er dit! Njut av fantastisk snorkling i det klara vattnet eller lägg er och sola på någon av öarnas fina stränder. På Koh Kudee kan ni även passa på att ta er en promenad uppför öns högsta punkt, upp till utkiksplatsen för en fin utsikt över ön och havet. Mata fiskarna och sköldpaddorna på Koh Samets fiskodling innan dagens utflykt avslutas. Utflykten kostar 600 Baht per person och då ingår det snorkelutrustning med simfötter, lunch, vatten att dricka och färsk frukt att smaska på. Sinsamut är företaget som erbjuder utflykten som går att boka på de flesta stränderna på ön där det finns hotell och turister.

Korallrevstur till tre öar
Känner ni för en liten kortare dagsutflykt, på cirka tre timmar, kan ni välja att besöka de tre närliggande öarna Koh Kudee, Koh Kham och Koh Plateen. Spänn fast cyklopet runt huvudet och ge dig ut på ditt undervattensäventyr i det klara vattnet. Det finns även tid över för lite sol och bad på någon av öarnas fina stränder innan det är dags att bege sig till Koh Samets fiskodling för att mata både fiskar och sköldpaddor. Ett minne för livet som bör förevigas på bild! Boka er dagsutflykt till de tre öarna på någon av Koh Samets stränder till en kostnad av 500 Baht per person. Då ingår det snorkelutrustning med simfötter, frukt och vatten att släca törsten med.

Upptäck Koh Samet
Om ni vill hålla er i närheten av Koh Samet och se hur resten av stränderna ser ut på ön så finns det en dagsutflykt som tar er runt hela ön på tre timmar. Med en speedboat tar ni er mellan de olika stränderna. Vid Ao Prao Beach, på öns västkust, stannar ni till för att njuta av lite sol, bad och snorkling. Ett perfekt stopp för dig som vill varva ner och bara koppla av på västkusten enda, men mycket vackra, strand. För 400 Baht per person får ni, förutom en rolig upplevelse, snorklingutrustning med simfötter, frukt och vatten att dricka. Känner ni att det här är en bra utflykt för er går den att boka på någon av Koh Samets stränder, troligtvis på den stranden ni bor på!

Upplev solnedgången runt Koh Samet
Solnedgångar är alltid vackra att se på och det har Sinsamut Gropu Tours tänkt på! Den här utflykten utspelar sig vid solnegång, mellan 16.00 till 18.30 på kvällen. En speedboat tar dig till västra sidan av ön, till Ao Prao Beach, där ni kan ta det lugnt och njuta av den vackra solen som sakta går ner för dagen. Utflykten kostar 400 Baht per person och i det priset ingår det snorkelutrustning med simfötter, vatten att dricka och frukt att tugga på. Precis som alla andra utflykter går denna att boka på de flesta av Koh Samets alla vackra stränder.

Fiskeutflykt
Om fiske intresserar dig mer än sol, bad och snorkling erbjuder New Happy Tour en fiskeutflykt för dig! Under kvällen, från klockan 18.30, till midnatt ger du dig ut med båt för att fiska efter bland annat bläckfisk. En upplevelse du sent kommer glömma och definitivt inte kommer kunna uppleva hemma i Sverige! Äventyret kostar 500 Baht per person och då finns det fiskeutrustning på båten som du får använda dig av. Under resan ingår det kaffe och vatten och det lagas fräsch mat på båten för dig som är hungrig. Bra att känna till är att det faktiskt finns toalett på båten om behovet uppstår! Denna utflykt går bland annat att boka på Ao Cho Beach.
Mest bokade hotellen
Karta hotell Koh Samet

Visa hotell karta
Top 5 budget hotell


Bilder från ön Koh Samet
Bilder från ön Koh SametBookmark and Share


Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang hotell | Koh Lanta | Phuket Guiden | Ko Tao

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Allt om Thailand | Gratis pdf guider | Norra Thailand | Koh Phangan
© 2010 kohsametguiden.se | www.kohsametguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: